World of Warcraft

World of WarcraftSpelet World of Warcraft är skapat av spelstudion Blizzard och var från början ett singleplayer-spel med namnet Warcraft. Det var först efter den tredje upplagan av spelet, Warcraft 3, som World of Warcraft tog form. Spelet tillkännagavs 2003 och släpptes för första gången 2004 och är ett så kallat MMORPG, Massively Multiplayer Online Role Playing Game, alltså ett onlinerollspel med många deltagare.

År 2010, under spelets storhetstid, fanns det hela 12 miljoner abonnenter på spelet. Något som gjorde World of Warcraft till det absolut största MMORPG spelet någonsin. Den totala tiden som spelare tillbringat i spelet uppgick 2010 till hela 5,93 miljoner år.

Spelet går ut på att spelare skapar sig en avatar som slåss på en av två sidor i en ständigt pågående konflikt. Den ena sidan är Alliance som samlat människor, dvärgar, nattalver, varulvar (Worgen), rymdvarelserna Dranei och Gnomer medan den andra sidan, Horde består av blodsalver, orcer, troll, odöda, goblins och taurens (minotuarer). Spelare kan även välja att spela Pandaren, pandor, och har då möjligheten att ansluta sig till den sida de själva önskar. I den allra senaste expansionen tillkom även gruppen Demonhunter där spelaren kan välja att spela natt-alv och ansluta sig till Alliance eller att spela som blodsalv och gå med i Horde.

Spelvärlden är under ständig utveckling. Sedan starten har sex expansioner lagts till det ursprungliga spelet, alla med nya länder att utforska och fler uppdrag att utföra. Expansionerna för även spelets värld framåt genom att nya delar av historien läggs till de redan existerande. Sedan expansionen Mists of Pandaria har världen också förändrats i takt med att spelarna utforskar den, vilket tidigare var omöjligt. Tack vare denna funktion kan spelare nu uppleva att de uppdrag som de utför faktiskt gör skillnad i spelvärlden.

Ytterligare funktioner kom med expansionen Warlords of Draenor där spelaren fick möjlighet att skapa sin egen bas, i spelet kallat Garrison. Detta innebar ett helt nytt sätt att spela, där spelaren inte bara utförde uppdrag åt andra utan även för att utveckla sin egen bas i spelet.

Comments are closed.