Diablo serien

Diablo 3 visited at game7.deDiablo är ytterligare en serie skapad av spelföretaget Blizzard. Ett företag som ligger bakom braksuccéer som World of Warcraft och StarCraft. Spelet är ett fantasyspel som utspelar sig i världen Sanctuary, en värld inklämd mellan helvetet och himlen. Demoner och änglar har kämpat mot varandra på lite oklara grunder ända sedan tidernas begynnelse. Världen Sanctuary skapades av änglar och demoner som tröttnat på de ständiga striderna. De befolkade den med sina egna barn, de så kallade Nephalems, hälften demoner och hälften änglar. Dessa Nephalems var sedan ursprunget till de människor som idag befolkar spelvärlden.

Tyvärr gick planerna på en värld i fred om intet när de andra änglarna och demonerna upptäckte vad som pågick och Sanctuary blev därefter skådeplatsen för fortsatta strider mellan de två grupperna. Främst plågades landet av The Prime Evils, de karaktärer som förkroppsligar ondskan själv, Mephisto – Lord of Hate, Baal – Lord of Destruction och Diablo – Lord of Terror. Dessa tre försöker ta över världen och det är upp till spelaren att stoppa dem.

I Diablo I går spelet ut på att söka sig ner under Katedralen i spelets startområde Tristram, (Tristram återkommer i alla tre delarna av spelet) för att längst ner möta Diablo och bekämpa honom.

Diablo II har en mer utvecklad bakgrundshistoria där spelaren färdas genom spelvärlden och besöker andra länder i sin jakt på ondskan som förstås åter dykt upp i Sanctuary. I April 2001 var Diablo II det mest spelade onlinespelet någonsin och utökades under samma år med expantionen Lord of Destruction.

Fans till serien fick sedan vänta länge på något nytt. Det dröjde nämligen ända till 2012 innan Diablo III släpptes. Spelet var också det mycket populärt men fick också en hel del kritik på grund av att spelet uppfattades som tråkigt och utan något nytt. Diablo III spinner vidare på historien bakom de två tidigare spelen men tar upp kampen med resten av ondskan.

För den som väntat på ett Diablo IV finns dock än så länge inget hopp. Blizzard hintade tidigare om att ett Diablo IV var på gång men har hittills skjutit upp projektet på framtiden.