FIFA Football

Vad är det?

76540FIFA är världens mest populära fotbollsspel och utges till alla de större plattformarna för data och tv-spel. Det släpptes första gången 1993 under namnet Fifa International Soccer av EA Games som är spelföretaget Electronic Arts avdelning för sportspel. Spelserien är licensierad av internationella fotbollsförbundet (FIFA) och använder därmed korrekta laguppställningar, lagnamn och spelarnamn. Bilder och utseenden på spelare och klubbmärken är även desamma som i verkligheten. Spelet har i stort sett konkurrerat ut alla andra i sin genre.

Sedan det utgavs gick ett år och sedan kom FIFA 95. Därefter har spelet kommit i en ny upplaga varje år. Det är mycket populärt och spelas av folk i alla åldrar. Genom åren har det blivit mer och mer realistiskt och grafiken har blivit bättre.

Det första spelet i serien var inte licensierat av det internationella fotbollsförbundet och använder därför inte riktiga namn på spelarna. Det gick endast att spela med landslag. Trots detta fick spelet mycket höga betyg i olika speltidningar.

Numera kan man spela i nästan alla olika ligor och landslag. Det går även att spela damfotboll. Man kan välja att spela på internet, olika turneringar, säsonger eller egna turneringar mot vänner och bekanta. Onlinefunktionen av spelet har utvecklats enormt genom åren och förutom att spela enskilda matcher mot andra kan man även spela turneringar, säsonger eller göra egna spelare som klättrar i karriären.

Spelet fungerar genom att man kontrollerar en spelare i taget i sitt lag. Man kan precis som i vanlig fotboll välja att passa, skjuta eller springa med eller efter bollen. Om motståndarlaget har bollen kan man tacklas. I och med spelets utveckling genom åren går det numera också att göra avancerade dribblingar. Det ingår också fasta situationer som exempelvis straffar, frisparkar, inkast och hörnor och man kan styra sitt lags taktik på en mängd olika sätt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *