Sega Mega Drive

Mega-Drive-Console-980x420Sega kom 1988 ut med en 16 bitars spelkonsol som hette Sega Mega Drive, där dess främsta konkurrenter är NEC:s PC Engine och inte minst Nintendos Super Nintendo. Till en början fick man spelet Altered Beast tillsammans med den köpta enheten, men 1991 så bytte man ut spelet mot kanske det populäraste spelet vid den här tiden: Sonic the Hedgehog.

I början så konkurrerande man mot PC Engine och Nintendos 8-bit och därefter också Super Nintendo i början av 90 talet.

1992 så släppte Sega ett tillbehör som hette Mega CD som är en CD enhet till just Mega Drive. Året därpå, 1993, så kom Sega Mega Drive 2 som var en ny design på Mega Drive. Den kom med några modifikationer i själva hårdvaran och den var dessutom mindre. Därefter kom några fler versioner utav originalkonsolen så som Mega CD II, vilken var mer anpassad till de nya designerna.

I Europa släpptes i januari 1995 ett tillbehör som hette Sega Mega Drive 32X. Mega Drive var snabbt åldrande och tillbehöret skulle vara ett sätt att konkurrera mot Super Nintendo. Dock floppade den och Sega kände att de inte hade ekonomi att satsa på den och inte heller på deras nya maskin som hette Sega Saturn.

Spelen som släpptes till maskinen släpptes mellan 1988 och ända fram tills mitten utav 90-talet. Det kom en hel del klassiska spel från konsolen som till exempel, som redan nämnts, Sonic the Hedgehog och inte minst Mortal Kombat. Dessutom så kunde man använda den gamla enheten som hette Master System på enheten då de var kompatibla med hjälp av en adapter och med Mega CD expansionen och 32X expansionen så kunde man spela ännu fler spel på enheten. Faktum är att den var så populär att det på senare tid även kommit ut några nya spel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *