Silent Hill

f55a6e8d64210976a6c5d678bb4fe2b0För alla älskare av skräck kom Silent hill som en skänk från ovan. Första spelet i serien, Silent Hill, lanserades 1999 och blev en omedelbar succé. Spelet skapades av Team Silent från den japanska speltillverkaren Konami och handlar om en pappa och hans dotter som har rest på semester till Silent Hill, som från början lanseras som semesterort. Efter en bilolycka försvinner dottern Cheryl och pappan, spelaren, tvingas söka efter henne i Silent Hill. En stad som är allt annat än ett semesterparadis.

Del två i serien handlar istället om bibliotekarien James som fått brev från sin döda hustru Mary. I breven uppmanar hon honom att söka upp henne i Silent Hill. James åker dit för att försöka hitta men tvingas istället möta sina egna demoner.

I del tre spelar du som tonåringen Heather som faktiskt bor i Silent Hill. Hittills har hennes värld varit alldeles normal men en dag händer någonting när hon besöker det lokala shoppingcentret och Heather kastas rakt in i Silent Hills andra sida.

Del 4 i serien, även kallad The Room, är sista delen som skapades av Team Silent och också det sista spel som följer samma anda som de tidigare. Efterföljande spel har inte samma djupa psykologiska kontext och det var också i samband med den fjärde delen i serien som seriens popularitet började dala.

Silent Hill är ett spel som satsar mer på psykologisk skräck, även om det förstås finns skräckinjagande scener som är mycket opassande för en yngre publik. Spelet förlitar sig dock inte på några jumpscares utan på en smygande, intensiv fasa.

Till alla fans förtjusning avslöjade Konami att ännu ett Silent Hill var på väg och företaget släppte till och med en playable teaser, även kallad PT. Spelet skulle vara ett samarbete mellan speldesignern Hideo Kojima och skräckfilmsregissören Guillermo del Torro. Tyvärr stängdes projektet ner innan något spel var klart och i dagsläget ser det inte ut som att det kommer skapas någon mer spel i serien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *