Spelet Roulette

roulette_615x356Roulette är uppkallat efter ett ord på franska som har betydelsen litet hjul. Spelet är ett så kallat kasinospel. I själva spelet så kan en spelare satsa på olika saker som till exempel svart eller rött. Man kan satsa på en nummerserie eller om numret kommer vara jämt eller udda, ja till och med ett enstaka nummer. Det finns roulette guide online om man letar.

En så kallad croupier snurrar sen ett liggande hjul som innehåller alla nummer som finns att satsa på och sedan snurrar det en boll i motsatt riktning mot hjulet. Så småningom så saktar bollen ner och landar på ett av de färgare numren för att se vilket som blir det vinnande numret. Det finns tre färger; dessa är rött, svart men också grönt, vilka finns på nummer 0 och 00 om det är amerikansk roulette. Den franska eller europeiska rouletten har bara enkel 0:a. Totalt i den europeiska är det 37 nummer och i den amerikanska 38.

Ett roulettebord har vanligtvis en högsta insats och en lägsta insats och gäller givetvis där emellan dessa också. Varje spelare får oftast varsin färg på sina marker man spelar med för att lättare skilja dem åt. Man får satsa tills croupieren säger till att inga fler insatser får satsas. När ett vinnande nummer har fastställts så kommer croupieren att lägga en slags markör på rätt nummer, den kallas även för dolly. När den ligger på bordet så får ingen spelare göra någonting förrän vinster har betalats ut och förluster rakats in utav croupieren. Därefter så startas hjulet igen och croupieren kommer att säga till att man nu kan satsa igen.

Vinsterna betalas ut i odds. Alltifrån dubbling av insatsen på till exempel rött eller svart upp till enkelt nummer som ger hela 35 gånger insatsen som man har satsat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *