Om oss

Vad är roligare än spel? Här på arcadeonline.se hittar du information om spel, oavsett om du föredrar att samla familjen kring gamla hederliga brädspel eller om du hellre spelar på tv:n eller datorn. Eller hör du kanske till alla dem som föredrar att spela sina spel på mobilen? Mobilspelen har kommit stort under de senaste åren och inget tyder på att utvecklingen kommer att stanna av. Snarare ser det ut som att mobilspelandet kommer fortsätta öka. Många spelföretag erbjuder gamla klassiska spel, som de första installationerna av Final fantasy, som mobilspel.

Här finns information om gamla klassiker och de senaste nyheterna. Vad händer i spelvärlden just nu? Både tv-spel och dataspel utvecklas med vansinnig hastighet och har gått ifrån att vara någonting för ett fåtal ungdomar till någonting som alla, oavsett åldersgrupp, ägnar sig åt. Tack vare bredden på spelarna har spelföretagen förstås anpassat sig och erbjuder en helt annan typ av spel än vad man gjorde för en sådär 20 år sedan då spelen främst riktades mot barn och ungdomar. Anledningarna till att så många vuxna spelar tv- och dataspel idag är antagligen flera. Typen av spel är en anledning. En annan är att dessa vuxna spelare faktiskt var den första generationen som växte upp med tv- och dataspel i hemmet.

Brädspelen har också förändrats under de senaste åren och gått från att vara enkla saker med ett tvådimensionellt spelbräde till dagens avancerade skapelser i tre dimensioner och som spelas med helt andra regler än de klassiska spelen från 10 – 20 år sedan. Gamla klassiker finns förstås också. Spel som kräver tankeverksamhet som Schack, ett spel som aldrig går ur tiden, Alfapet som också det är lika populärt som alltid. Eller varför inte samla familjen kring Monopol eller en omgång Trivial Pursuit. De två sista spelen har förändrats radikalt och finns nu som förenklade familjeversioner som alla kan vara med att spela.

Kort sagt, spelen idag erbjuder någonting för alla. Kanske hittar du något tips här som passar just dig.

Välkommen till Arcane online!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *