Enkel strategi i blackjack

Finns det några strategier som fungerar för framgång i blackjack? Ofta ser man spelare som tycks chansa hej vilt vid blackjack-borden men för den som har seriösa ambitioner med sitt spelande finns det metoder som fungerar oavsett om man spelar blackjack online eller vid ett landbaserat bord.

Att räkna korten är en strategi som prövats och casinon har gjort vad de kan för att förhindra den typen av aktivitet vilket tyder på att den kan användas med framgång. Här kommer dock andra varianter av förslag på hur man kan öka sina möjligheter att nå framgång i blackjack.

  • Att sitta vid slutet av bordet ger en statistisk fördel för att ta rätt beslut. I vanlig ordning är det ju så att du inte kan förhindra att spelarna innan dig tar dåliga icke välövervägda beslut men dina möjligheter ökar att göra rätt val.
  • När du spelar blackjack studerar du först bankens kort och dina egna och beräknar vilket som är det bästa valet utifrån värdet på korten. Har banken ett kort med ett värde på mellan 2 och 6 så ska du stanna på mediokra händer där du riskerar att spricka om du tar ett kort till, d.v.s. alla händer från 12 och uppåt. Har du kort av samma valör kan du kosta på dig att splitta handen. Vid 10 och lägre kan du dubbla utan någon större risk att förlora på det. Det hänger alltså på vilket kort banken har.
  • Ett misstag många spelare gör är att de bryr sig mer om vilket kort de själva har på handen och så chansar de ganska vilt eftersom de inte har någon känsla för spelets tjusning. Du bör stanna på alla händer där du riskerar att spricka om du tar ett kort till. Anledningen till detta är att du har större chanser att vinna om du är kvar i handen än om du åker ut. Men här har du en liten statistisk fördel av att sitta sist vid bordet. Avgörande är bankens kort som vanligt. Vill du att banken ska bli tjock? Ta då med bankens kort i dina beräkningar.