Starcraft – Brood war

blizzsalesc21998 gav företaget Blizzard ut sitt realtidsstrategi-spel StarCraft för Windowsdatorer. Två år senare följde en variant för N64 (Nintendo 64). Spelet utspelar sig i en avlägsen framtid där mänskligheten lämnat jorden bakom sig för att istället flytta ut i rymden. Den enda kopplingen till jorden finns i människornas namn “Terrans”. Dessa Terrans är en av spelets tre olika raser som spelaren kan välja mellan.

Terrans – eller helt enkelt människor, bebor ett flertal planeter i det som i spelet kallas “Koprulu sector” och lyder under något som kallas “The Terran confederacy”. Som spelare ansluter du dig till rebeller som, förutom att kämpa mot de andra två raserna i spelet, också strider mot The confederacy om makten över mänskligheten.

Zergs – Insektsliknande varelser utan egen vilja. Dessa styrs kollektivt, som myror eller bin, av det som i spelet kallas “The Overmind”. Denna centrala figur är dock inte närvarande i spelet utan styr sina trupper från planeten Char. Denna Overmind skapades av ett mytologiskt folk kallat Xel’naga i ett försök att skapa den perfekta varelsen. På grund av detta strävar Zergs ständigt efter perfektion och utvecklas därför ständigt. Ytterligare en unik detalj med dessa varelser är att de byggnader som de skapar är levande varelser.

Protoss – Dessa varelser härstammar från den, i spelvärlden, fjärran planeten Aiur. Där skapades också de av de mystiska Xel’naga och har utvecklat starka psykiska förmågor. Alla förmågor bygger på energi och deras byggnader fungerar tack vare flertalet energikristaller som alltid måste finnas i närheten.

Spelet blev snabbt omåttligt populärt och det finns åtskilliga ligor och e-sportsevenemang som cirkulerar kring just Starcraft och framför allt StarCraft II som gavs ut 2010. StarCraft II har sålts i över en miljon exemplar och var också det mest sålda PC-spelet under 2010. Spelet har även fått två expansioner vid namn; Heart of the Swarm och Legacy of the Void.

Comments are closed.